|
"לחלום, לבכות, להתאהב" דואט לטיני
לאור בקשת הקהל:
1 – "מלך הפסנתר חוזר בדואט לטיני" - דניס ג'אנה, שירה; רמון וולה, פסנתר;
בהשפעת הזמרות הגדולות יגישו השנים הצמד את ה"קרם דלה קרם" מן הרפרטואר של הג'אז והכל בתיבול לטיני – כפי שהשניים יודעים לעשות הכי טוב מכולם.
המבקרים כתבו על דניס ג'אנה:
" האישה הזאת יכולה לגרום לך לחלום, לבכות, להתאהב. מה עוד אפשר לרצות ... "
(The Music Advocate)
והמשיכו וכתבו:
"פשוט מאוד, דניס ג'אנה היא אחת מזמרות הג'אז הטוב ביותר ב 25 שנים שאני כותב על מוזיקה." Gary Giddins in the “Village Voice”
- ירושלים, מרכז ג'ראר בכר, שני 5/9/2011 בשעה 21:00
- הרצליה, "זאפה" , שלישי 6/9/2011 - פתיחת דלתות בשעה 20:30 , מופע בשעה 22:00
- מוזיאון תל אביב , חמישי 8/9/2011 בשעה 21:00
- מוזיאון תל אביב ,שישי 9/9/2011 בשעה 21:30
- חיפה, בית אבא חושי, מוצ"ש 10/9/2011 בשעה 21:00
דניס ג'אנה
דניס ג'אנה נולדה בסורינאם, דרום אמריקה. באמצע שנות השבעים עברה עם משפחתה להולנד. במשך ארבע וחצי שנים היא למדה משפטים באוניברסיטה של אוטרכט, אבל אהבתה למוזיקה גרמה לה לשנות את מסלולה והיא נרשמה לקונסרבטוריון בהילברסום וסיימה את לימודיה שם, וקבלה את התואר שלה כמורה לפיתוח קול.
בשנת 1989 היא זכתה בפרס השלישי בתחרות "Menschen und Meer" ברוסטוק DDR ובאותה שנה היא מקבלת תפקיד חשוב במחזמר "לילה במועדון הכותנה" בו כיכבה ב 347 הופעות בהולנד , גרמניה ובלגיה. בשנת 1997 הוצע לדניס אחד התפקידים המרכזיים במחזמר, "Joe, The Musical". ובשנת 1998 דניס ג'אנה מופיעה מופע מוסיקלי “Ain’t Misbehavin’ .
היא הקליטה מספר אלבומים, שלושה מהם .Blue Note Records. דניס הופיעה 7 פעמים ב North Sea Jazz Festival והופיעה על מיטב בימות המוסיקה בעולם כולו. היא זכתה בשני פרסי "אדיסון", פרס "אורפיאוס הזהב" (בולגריה) וכן את פרס Bata Anastacievic Festival Award בסרביה.
ג'אנה הופיעה עבור מנהיגי עולם ונשיאים ביניהם: ביל קלינטון, נלסון מנדלה, מלכת הולנד ביאטריס, מנהיגי האיחוד האירופי ואחרים.
ב -29 באפריל 2009, קיבל דניס ג'אנה עיטור מלכותי מהוד מלכותה מלכת הולנד, ביאטריקס, ובשנת 2010 צולם עליה סרט תיעודי ששודר בטלוויזיה ההולנדית.
ב - 29 במאי 2011 מקבלת דניס את פרס Meer JAZZ של פסטיבל הג' אז MEER בהולנד.
האישה הזאת יכולה לגרום לך לחלום, לבכות, להתאהב. מה עוד אפשר לרצות ... "
(The Music Advocate)
"פשוט מאוד, דניס ג'אנה היא אחת מזמרות הג'אז הטוב ביותר ב 25 שנים שאני כותב על מוזיקה." Gary Giddins in the “Village Voice”
"קולה של Jannah הוא ענוג, עשיר, בוטח ואמיתי "
(Beat Down)
"הקול שלה כל כך ישיר, רענן וכל כך ברור שהיא לבטח תעמוד במבחן הזמן."
(ג 'אז טיימס(
==============================================================
רמון וולה
רמון וולה נולד ב-1964. בן שבע בלבד החל ללמוד לנגן בפסנתר בבית הספר לאמנויות בעיר הולדתו הולגווין. את לימודיו בתיכון לאמנויות סיים בשנת 1984 בהואנה. כישרונו הגדול התגלה מיד אחר כך כשניגן עם הפסנתרן אמיליו סלבדור בקונצרט משותף.
וולה החל להופיע כסולן וכנגן הראשי של רביעיית הג'אז ברוז'ולה. הוא הופיע בפסטיבלים רבים ברחבי אמריקה הלטינית ומיקם את עצמו במרכז סצנת הג'אז הקובנית והלטינו אמריקאית. ב-1991 הזמין אותו אמיליו סלבדור להצטרף להרכב שלו דיאקרה , הרכב בו ניגן וולה עד שנת 1993.
באלבום הבכורה שלו שיצא ב- 1993, התגלה וולה כפסנתרן בעל צליל ייחודי. ניתן לשמוע בנגינתו את ההשפעות של המוסיקה הקלסית ואת השפעותיהם של קית' ג'ארט, צ'יק קוריאה והרבי הנקוק . אבל מה שמדהים אצל וולה היא יכולתו להפוך את השילוב בין כולם למשהו ייחודי משלו.
"אני מוסיקאי קובני אשר נופל בתוך ההגדרה הנקראת "ג'אז". אבל המוסיקה שלי גובלת בהרבה סגנונות אחרים, לפעמים אני מרגיש כמו טרובדור, מכיוון שאני מספר סיפורים, סיפורים ללא מילים" מעיד על עצמו וולה.
לאחר הקלטת האלבום הראשון החל להופיע באירופה ובדרום אמריקה, הביקורות היללו והוא הוציא אלבום שני, עם חומרים פרי עטו.
בשנת 2000 הופיע לראשונה בפסטיבל "ג'אז בים הצפוני" בהולנד והוכרז כהפתעת הפסטיבל. לאחר הופעה זו הוזמן להופיע בפסטיבל היוקרתי מדי שנה.
ב- 2002 יצא אלבומו השלישי Danza Negra. באלבום עסק וואלה בחומרים של אחד המלחינים הקובניים הקלאסיים ארנסטו לקונה. באותה שנה הוזמן לפסטיבלים נוספים ונפגש עם החצוצרן רוי הארגרוב, שהצטרף לקוורטט של וולה, לסיור בארצות הברית.
ב- 2003 הופיע באולם הקונצרטחבאו באמסטרדם ביצירה לתזמורת בארבעה פרקים אותו הלחין, המציגה את התרשמותו מהעיר. ובאותה שנה הוציא אלבום נוסף.
ב-2005 הוציא אלבום סולו וב- 2009 אלבום נוסף. האלבום האחרון PLAYGROUND יצא השנה. את האלבום, מקדיש רמון וולה לבנו פאביו.
|